NuVena Kvasnice 1300g - kvasinky Saccharomyces cerevisiae pro koně

Kvasinky příznivě ovlivňují zdraví celého organismu, zejména činnost trávicího systému. Zlepšují využití krmiva, zlepšují vzhled srsti a kopyt, působí na nervový systém a pomáhají budovat svalovou hmotu.

Zásoba na 26 dní.

Skladem
Kód: 327
Značka: NuVena
282 Kč 252 Kč bez DPH
Garance
DÁREK ZDARMA
za nákup nad 3000 ,- Kč
doplnky
SKVĚLÉ DOPLŇKY
vitamíny, minerály nejvyšší kvality
Kvalita
KOMPLEXNÍ KRMIVA
vyvážené, z nejkvalitnějších surovin

Kmen Saccharomyces cerevisiae byl mnohokrát testován a byly prokázány jeho pozitivní účinky na koně. Tyto kvasnice zlepšují stravitelnost krmiva, jeho nutriční hodnotu a chuť. Mají pozitivní vliv na zdraví celého organismu, zejména na fungování trávicího systému. Zabraňují poruchám rovnováhy střevní mikroflóry spojeným s náhlými změnami stravy.

Charakteristické vlastnosti krmných kvasnic

  • vysoký obsah bílkovin
  • přírodní zdroj vitamínů skupiny B
  • vysoký obsah biologicky aktivních látek, jako jsou beta-glukany, mannanoligosacharidy a nukleotidy
  • působí jako prebiotikum, vyživují bakterie trávicího systému
  • zvyšují stravitelnost krmiva zlepšením stravitelnosti vlákniny
  • neutralizují mykotoxiny
  • pozitivně ovlivňují morfologické vlastnosti sliznice trávicího traktu

Kdy používat?

  • u koní příliš hubených a s tendencí ke hubnutí
  • u koní, které mají obtíže s nabráním hmotnosti i přes vyváženou krmnou dávku a velké dávky krmiva
  • u nadměrně vzrušivých koní
  • při podávání nekvalitního sena
  • u laktujících klisen
  • ve stresových situacích
  • při problémech s apetitem
  • při problémech s trávením, se sklonem k průjmům, kolikám
  • při změně krmiva
  • s probiotikem při obnově střevní mikroflóry po průjmech nebo operačních zákrocích (koliky)
  • při poklesu imunity

Účinky

Zlepšení trávení – kvasnice jsou přírodním prebiotikem, což znamená, že slouží jako potrava pro prospěšné bakterie žijící v trávicím systému. Tím prodlužují jejich životnost a umožňují jejich množení. Dobrá kondice střevní bakteriální flóry podporuje efektivnější trávení, rozklad a využití vlákniny a také lepší syntézu aminokyselin.

Stabilizace pH při krmení velkým množstvím obilovin – při krmení velkým množstvím krmiv s vysokým obsahem cukrů (škrobů) dochází k nepříznivým změnám pH v tlustém střevě. Žaludek a střeva nejsou schopny zpracovat a správně připravit složky s vysokým obsahem škrobu před jejich příchodem do tlustého střeva, což vede k nežádoucí mikrobiální fermentaci. Taková fermentace způsobuje množení bakterií mléčného kvašení, což vede k nepříznivému poklesu pH tlustého střeva. To negativně ovlivňuje životnost bakterií trávících vlákninu (tzv. dobré bakterie). Změny pH tlustého střeva mohou vést ke kolikám, laminitidě a zvýšené akumulaci plynů. Studie provedené ve Velké Británii ukázaly, že u koní krmených dietou bohatou na škrob byl při krmení krmných kvasnic nižší obsah kyseliny mléčné a vyšší pH slepého střeva.

Svalová hmota – bílkoviny z kvasnic dodávají esenciální aminokyseliny, které zlepšují využití a přeměnu bílkovin. Bílkoviny střední kvality obsažené v krmivech, jako je seno nebo průměrné krmivo, budou lépe využity v kombinaci s kvasnicemi.

Zklidnění – vzhledem k vysokému obsahu vitamínů skupiny B jsou kvasnice známé svým pozitivním vlivem na nervový systém a metabolismus.

Stav pokožky, srsti a kopyt – vysoký obsah bílkovin s dobrým aminokyselinovým profilem a dobrou biologickou dostupností. Aminokyseliny jsou stavebními prvky pojivové tkáně, pokožky a jejích derivátů, takže správné množství a kvalita bílkovin v krmivu může pozitivně ovlivnit tyto oblasti organismu. Navíc vitamíny skupiny B, zejména biotin (B7), ale také vitamíny B1, B2, B6 a B12 mají vliv na správný metabolismus pokožky a jejích derivátů.

Chuť k jídlu – většina koní má chuť kvasnic ráda, takže mohou podporovat příjem krmiva u vybíravých koní. Příčinou poruchy chuti k jídlu je často špatná kondice střevní bakteriální flóry nebo nedostatek vitamínů skupiny B. Oba tyto aspekty zlepšuje suplementace kvasnic.

Zpět do obchodu