NuVena Kvasnice 1300g - kvasinky Saccharomyces cerevisiae pro koně
Kvasinky příznivě ovlivňují zdraví celého organismu, zejména činnost trávicího systému. Zlepšují využití krmiva, zlepšují vzhled srsti a kopyt, působí na nervový systém a pomáhají budovat svalovou hmotu.
Zásoba na 26 dní.
Kategorie: | NuVena - jednosložkové |
---|---|
Hmotnost: | 1.3 kg |
Kmen Saccharomyces cerevisiae byl mnohokrát testován a byly prokázány jeho pozitivní účinky na koně. Tyto kvasnice zlepšují stravitelnost krmiva, jeho nutriční hodnotu a chuť. Mají pozitivní vliv na zdraví celého organismu, zejména na fungování trávicího systému. Zabraňují poruchám rovnováhy střevní mikroflóry spojeným s náhlými změnami stravy.
Charakteristické vlastnosti krmných kvasnic
- vysoký obsah bílkovin
- přírodní zdroj vitamínů skupiny B
- vysoký obsah biologicky aktivních látek, jako jsou beta-glukany, mannanoligosacharidy a nukleotidy
- působí jako prebiotikum, vyživují bakterie trávicího systému
- zvyšují stravitelnost krmiva zlepšením stravitelnosti vlákniny
- neutralizují mykotoxiny
- pozitivně ovlivňují morfologické vlastnosti sliznice trávicího traktu
Kdy používat?
- u koní příliš hubených a s tendencí ke hubnutí
- u koní, které mají obtíže s nabráním hmotnosti i přes vyváženou krmnou dávku a velké dávky krmiva
- u nadměrně vzrušivých koní
- při podávání nekvalitního sena
- u laktujících klisen
- ve stresových situacích
- při problémech s apetitem
- při problémech s trávením, se sklonem k průjmům, kolikám
- při změně krmiva
- s probiotikem při obnově střevní mikroflóry po průjmech nebo operačních zákrocích (koliky)
- při poklesu imunity
Účinky
Zlepšení trávení – kvasnice jsou přírodním prebiotikem, což znamená, že slouží jako potrava pro prospěšné bakterie žijící v trávicím systému. Tím prodlužují jejich životnost a umožňují jejich množení. Dobrá kondice střevní bakteriální flóry podporuje efektivnější trávení, rozklad a využití vlákniny a také lepší syntézu aminokyselin.
Stabilizace pH při krmení velkým množstvím obilovin – při krmení velkým množstvím krmiv s vysokým obsahem cukrů (škrobů) dochází k nepříznivým změnám pH v tlustém střevě. Žaludek a střeva nejsou schopny zpracovat a správně připravit složky s vysokým obsahem škrobu před jejich příchodem do tlustého střeva, což vede k nežádoucí mikrobiální fermentaci. Taková fermentace způsobuje množení bakterií mléčného kvašení, což vede k nepříznivému poklesu pH tlustého střeva. To negativně ovlivňuje životnost bakterií trávících vlákninu (tzv. dobré bakterie). Změny pH tlustého střeva mohou vést ke kolikám, laminitidě a zvýšené akumulaci plynů. Studie provedené ve Velké Británii ukázaly, že u koní krmených dietou bohatou na škrob byl při krmení krmných kvasnic nižší obsah kyseliny mléčné a vyšší pH slepého střeva.
Svalová hmota – bílkoviny z kvasnic dodávají esenciální aminokyseliny, které zlepšují využití a přeměnu bílkovin. Bílkoviny střední kvality obsažené v krmivech, jako je seno nebo průměrné krmivo, budou lépe využity v kombinaci s kvasnicemi.
Zklidnění – vzhledem k vysokému obsahu vitamínů skupiny B jsou kvasnice známé svým pozitivním vlivem na nervový systém a metabolismus.
Stav pokožky, srsti a kopyt – vysoký obsah bílkovin s dobrým aminokyselinovým profilem a dobrou biologickou dostupností. Aminokyseliny jsou stavebními prvky pojivové tkáně, pokožky a jejích derivátů, takže správné množství a kvalita bílkovin v krmivu může pozitivně ovlivnit tyto oblasti organismu. Navíc vitamíny skupiny B, zejména biotin (B7), ale také vitamíny B1, B2, B6 a B12 mají vliv na správný metabolismus pokožky a jejích derivátů.
Chuť k jídlu – většina koní má chuť kvasnic ráda, takže mohou podporovat příjem krmiva u vybíravých koní. Příčinou poruchy chuti k jídlu je často špatná kondice střevní bakteriální flóry nebo nedostatek vitamínů skupiny B. Oba tyto aspekty zlepšuje suplementace kvasnic.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.