NuVena Kvasnice 1300g - kvasinky Saccharomyces cerevisiae pro koně
Kvasinky příznivě ovlivňují zdraví celého organismu, zejména činnost trávicího systému. Zlepšují využití krmiva, zlepšují vzhled srsti a kopyt, působí na nervový systém a pomáhají budovat svalovou hmotu.
Zásoba na 26 dní.
Kategorie: | Nuvena - jednodruhové |
---|---|
Hmotnost: | 1.3 kg |
Kmen Saccharomyces cerevisiae byl mnohokrát testován, což prokázalo jeho pozitivní vliv na koně. Tyto kvasinky zlepšují stravitelnost krmiva a také jeho nutriční hodnotu a chuť.
Působí příznivě na zdraví celého organismu, zejména na fungování trávicího systému. Zabraňují nerovnováze střevní mikroflóry spojené s náhlými změnami stravy.
Charakteristika krmných kvasnic:
- vysoký obsah bílkovin
- přírodní zdroj vitamínů B
- vysoký obsah biologicky aktivních látek, jako jsou β-glukany, manano-oligosacharidy a nukleotidy
- mají prebiotický účinek, vyživují bakterie v trávicím systému
- zvyšují stravitelnost krmiva zlepšením tuhosti vlákniny
- neutralizuje mykotoxiny
- příznivě ovlivňují morfologické vlastnosti gastrointestinální sliznice
Kdy použít
- u koní, kteří jsou příliš hubení a mají tendenci hubnout
- koně, kteří mají potíže s obnovou hmotnosti i přes používání vyvážené výživy a vysokých dávek krmiva
- u nadměrně vzrušivých a hořících koní
- s dodávkou nekvalitního sena
- u laktujících klisen
- ve stresových situacích
- s problémy s chutí k jídlu
- při zažívacích potížích, se sklonem k průjmům, kolikám
- při změně krmiva
- s probiotikem pro rekonstrukci střevní bakteriální flóry po průjmu nebo operacích (při mrtvici)
- s poklesem imunity
Působení kvasinek:
Zlepšení trávení – kvasnice jsou přírodní prebiotikum, tedy potrava pro prospěšné bakterie žijící v trávicí soustavě. Prodlužují jim tak život a umožňují jejich množení. Dobrý stav střevní bakteriální flóry podporuje efektivnější trávení; rozklad a využití vlákniny, stejně jako lepší syntéza aminokyselin.
Stabilizace pH při zkrmování velkého množství obilovin- při podávání velkého množství krmiva s vysokým obsahem cukru (s vysokým obsahem škrobu) dochází k nepříznivým změnám pH v tlustém střevě. Žaludek a střevo nejsou schopny zpracovat a správně připravit složky s vysokým obsahem škrobu, než se dostanou do tlustého střeva, což má za následek nežádoucí mikrobiální fermentaci. Taková fermentace způsobuje množení bakterií mléčného kvašení, což vede k nepříznivému poklesu pH tlustého střeva. To má zase negativní dopad na životaschopnost bakterií trávících vlákninu (takzvané dobré bakterie). Změny v pH tlustého střeva mohou způsobit koliku, laminitidu a zvýšenou akumulaci plynů, když je získají četné bakterie produkující laktát. Výzkumy provedené ve Velké Británii ukázaly, že u koní krmených stravou bohatou na škrob byla hladina kyseliny mléčné nižší, když byla krmena krmnými kvasnicemi,
Svalová hmota – kvasinkový protein poskytuje esenciální aminokyseliny, které zlepšují vstřebávání a zpracování bílkovin. Středně kvalitní bílkoviny v potravinách, jako je seno nebo středně kvalitní píce, budou lépe využitelné ve spojení s kvasinkami.
Zklidnění – díky vysokému obsahu vitamínů skupiny B jsou kvasinky uznávány pro svůj pozitivní vliv na nervový systém a metabolismus.
Stav kůže, srsti a kopyt - vysoký obsah bílkovin s dobrým profilem aminokyselin a dobrou biologickou dostupností. Aminokyseliny jsou stavebními kameny pojivové tkáně, kůže a jejích produktů, takže správné množství a kvalita bílkovin v potravě může mít pozitivní vliv na tyto oblasti těla. Navíc vitamíny skupiny B, zejména biotin, ale také vitamíny B1, B2, B6 a B12 mají vliv na správný metabolismus pokožky a jejích produktů.
Chuť k jídlu – Většina koní má ráda chuť droždí, takže droždí může pomoci při jídle náročným jedlíkům. Příčinou poruch chuti k jídlu je často špatná střevní flóra a/nebo nedostatek vitamínů skupiny B. Oba tyto aspekty zlepšuje suplementace kvasinek.